06.02.2024

Незаконна торгівля цигарками з щомісячним прибутком у понад 5,3 млн грн – повідомлено про підозру 4 учасникам організованої групи

        

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру організованій групі у складі чотирьох осіб, викритих у незаконному зберіганні з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, у період з листопада 2022 по липень 2023 року учасники організованої групи налагодили продаж незаконно виготовлених тютюнових виробів різних світових брендів у торговельних павільйонах на території столиці.
 
В межах слідства правоохоронці провели низку обшуків, за результатами яких вилучили близько 40 тис. пачок цигарок різноманітних брендів без марок акцизного податку України. Також вилучено чорнову бухгалтерію, згідно якої щомісячний дохід від продажу незаконно виготовлених цигарок становив понад 5,3 млн гривень.
 
Наразі учасникам організованої групи повідомлено про підозру. Слідство триває.
 
Досудове розслідування здійснює детективами Територіального управління БЕБ у місті Києві за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у місті Києві ДСР НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 409