06.02.2024

Збитки у 800 тис. грн. на капітальному ремонті будинків у Подільському районі, пошкоджених внаслідок обстрілів – судитимуть директора КП

       

Подільська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно директора КП «Житлоінвестбуд-УКБ» за обвинуваченням у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, у жовтні 2022 року між КП «Житлоінвестбуд-УКБ» та приватним підприємством були укладені договори на виконання відновлювальних робіт (капітальний ремонт) двох багатоквартирних житлових будинків по вулиці Межовій у Подільському районі Києва. Ці будинки були пошкоджені внаслідок російського ракетного обстрілу 18 березня 2022 року. 
 
Слідством встановлено, що при проведенні будівельних робіт через недбалість та відсутність належного контролю з боку директора комунального підприємства виконавцем робіт використовувались матеріали, які не відповідають вимогам державних стандартів, будівельним нормам та правилам.
 
Це призвело до завдання збитків місцевому бюджету.
 
Згідно висновків судових експертиз сума збитків становить близько 800 тис. грн.
 
Санкція статті передбачає до п'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 398