08.02.2024

5,5 років в’язниці та конфіскація майна за регулярні побори з перевізників – оголошено вирок експосадовцю Укртрансбезпеки

                                 

За підтримання публічного обвинувачення Київською міською прокуратурою до 5 років 6 місяців позбавлення волі засуджено колишнього виконувача обов’язків начальника Північного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки.
 
Його обвинувачували в щомісячному одержанні неправомірної вигоди з підприємця за безперешкодне здійснення пасажирських перевезень у столиці (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Встановлено, що посадовець щомісячно одержував гроші за нескладання актів порушення законодавства про автомобільний транспорт та безперешкодне здійснення підприємцем пасажирських перевезень на території столиці.
 
Свій «дозвіл» чиновник оцінив у 50 дол. США за кожен транспортний засіб. Під час одержання чергової щомісячної оплати у розмірі 500 доларів США посадовця затримали на «гарячому».
 
За результатом судового розгляду прокурором повністю доведено вину обвинуваченого в інкримінованому злочині.
 
Вироком Голосіївського районного суду міста Києва йому призначено покарання у вигляді 5 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, строком 3 роки та з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.
 
Вирок суду може бути оскаржений в апеляційному порядку.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 518