08.02.2024

До 12 років позбавлення волі засуджено колаборанта, який працював начальником Управління молодіжної політики на окупованій Херсонщині

                                                                                

За підтримання публічного обвинувачення ювенальними прокурорами Подільської окружної прокуратури міста Києва та Малиновської окружної прокуратури м. Одеси оголошено вирок мешканцю міста Херсон за фактом зайняття посади в окупаційних органах влади, а також організації та проведенні заходів політичного характеру, спрямованих на підтримку держави-агресора (ч. 5, ч. 6 ст. 111-1 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2022 році засуджений в умовах воєнного стану добровільно погодився на пропозицію представників збройних сил рф про співпрацю та отримав посаду в окупаційній владі. Обвинувачений був призначений начальником Управління молодіжної політики, сім'ї та спорту ВЦА Херсонської області.
 
Відповідно до Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» його посада належить до посад окупаційної адміністрації російської федерації.
 
Крім того, засуджений брав активну участь в організації та проведенні святкового заходу з нагоди Дня захисту дітей. Захід проводився окупаційною «Військово-цивільною адміністрацією Херсонської області», мав політичний характер і був спрямований на підтримку дій держави-агресора.
 
Вироком Малиновського районного суду м. Одеси обвинуваченого визнано винним та засуджено до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування на строк 15 років з конфіскацією усього належного майна на користь держави.
 
Судовий розгляд здійснювався у формі спеціального судового провадження.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 394