08.02.2024

За ДТП із двома загиблими - судитимуть 20-річну водійку та чоловіка, що дав їй автомобіль

                                            

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно водійки та пасажира автомобіля Audi за фактом смертельної ДТП, яка трапилась 14 листопада 2023 року на вул. Старокиївській в м. Києві (ч. 4 ст. 286-1, ч. 1. ст. 382, та ст. 287, ч. 1 ст. 382 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 20-річна жінка перебувала за кермом Audi  у стані алкогольного сп’яніння, виїхала на смугу зустрічного руху та допустила зіткнення з зустрічним автомобілем Toyota. 
 
В результаті ДТП загинули 40-річний водій та 39-річний пасажир автомобіля Toyota.
 
За даними слідства, жінка сіла за кермо за кілька хвилин до аварії. До цього автомобілем керував чоловік, що на момент аварії був пасажиром. Обидва учасники смертельної автопригоди на момент аварії за рішеннями судів були позбавлені права керувати транспортними засобами.
 
Після ДТП водійка Audi разом з пасажиром поїхали до приватної лікарні, звідки втекли. Згодом їх затримали.
 
Наразі обвинувальний акт щодо них скеровано до суду.  
 
Дії водійки кваліфіковано за ч. 4 ст. 286-1, ч. 1. ст. 382 КК України - порушення правил безпеки дорожнього руху, вчинене у стані алкогольного сп’яніння, яке спричинило загибель кількох людей та невиконання рішення суду щодо заборони керування транспортним засобом. За вчинене їй загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від семи до десяти років.
 
Дії пасажира кваліфіковано за ст. 287, ч. 1 ст. 382 КК України - допуск до керування транспортним засобом особи, яка перебуває в стані алкогольного сп’яніння, та невиконання судового рішення щодо заборони керування транспортним засобом.
 
Йому загрожує позбавлення волі на строк до 5 років.
 
Наразі обвинувачені перебувають під вартою.
 
Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУНП у м.Києві. 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 421