09.02.2024

Просідання будівлі дитсадка у Шевченківському районі столиці – повідомлено про підозру інженеру з технічного нагляду

                                                        

Ювенальними прокурорами Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру підряднику - інженеру з технічного нагляду у вчиненні службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
За даними слідства, Управління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА за результатами проведення публічної закупівлі уклало з підрядником договір на проведення капітального ремонту споруди цивільного захисту в одному з дитячих садків.
 
Вартість робіт становила понад 1,2 млн гривень.
 
Наприкінці 2023 року підрядником та інженером з технічного нагляду підписано акт прийому-передачі виконаних робіт, до якого внесені недостовірні відомості. Так, в актах зазначено виконання робіт на понад 600 тис. грн., хоча насправді роботи виконані на суму близько 170 тис. грн. 
 
На думку слідства інженер з технічного нагляду фактично не перевіряв обсяги та якість виконаних у дитячому садочку робіт.
 
Слід зазначити, що після підписання акту прийому-передачі виконаних робіт та їх оплати сталось просідання фасаду будівлі дитячого садка.
 
З метою встановлення причин деформації будівлі та вартості її відновлення призначено будівельно-технічну експертизу. За її результатами буде надано правову оцінку діям службових осіб Управління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА, а також підрядника.
 
Досудове розслідування проводиться слідчими Шевченківського управління поліції ГУНП в м. Києві за оперативного супроводження ССП Шевченківського управління поліції ГУНП в м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 694