12.02.2024

766 тис. гривень збитків на реконструкції гімназії у Голосіївському районі – судитимуть колишнього посадовця столичного КП

                                   

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Голосіївської окружної прокуратури м. Києва скеровано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього виконувача обов’язків керівника одного з комунальних підприємств Голосіївського району за фактом заволодіння коштами столичного бюджету та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що комунальне підприємство в 2018 році уклало з товариством-підрядником договір на проведення будівельних робіт з реконструкції гімназії у Голосіївському районі міста Києва.
 
Втім, проведені роботи були виконані не у повному обсязі, хоча замовник повністю розрахувався за них. За результатами експертного дослідження встановлено: різниця між обсягом і вартістю реально виконаних робіт та відомостями, внесеними до акту виконаних робіт у 2020 році, становить понад 766 тис. грн.  
 
Наразі обвинувальний акт відносно колишнього виконувача обов’язків керівника одного з комунальних підприємств Голосіївського району, який підписав вказані акти, скеровано до суду.
 
Розслідування щодо директора підрядної організації, та фахівця з технічного нагляду комунального підприємства триває. Також перевіряється причетність інших осіб до вчинення злочину.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Голосіївського управління поліції ГУНП в м. Києві за оперативного супроводження УСР в місті Києві ДСР Нацполіції України.
 
Зазначимо, що під час реконструкції вказаної гімназії, іншому виконувачу обов’язків керівника КП, що в інший час також займався її реконструкцією, повідомлено про підозру за фактом службової недбалості зі збитками у майже 14 млн грн.
 
Слідство у вказаному кримінальному провадженні триває.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 425