13.02.2024

На Волині зупинили незаконне виробництво тютюну: вилучено 33 тонни готової продукції

                                

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури встановлено групу осіб, які на території Волинської області за допомогою спеціального обладнання незаконного масово виготовляли тютюн для куріння. В подальшому його через перевізників доправляли до Києва, де продавали зацікавленим особам.
 
Ліцензій на виробництво тютюнових виробів «бізнесмени» не отримували. Підпільне підприємство ретельно охоронялось та було огороджене високим парканом з системою відеонагляду і сигналізацією.
 
За результатами проведення обшуків вилучено понад 33 тонни тютюну та обладнання для його виготовлення. Досудове розслідування здійснюється за фактом незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів (ч.1 ст.204 КК України).
 
Санкція статті передбачає штраф від п’яти до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.
 
Досудове розслідування проводять детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у м. Києві. Оперативний супровід здійснюють співробітники Управління СБУ у Волинській області та працівники УСР у Волинській області ДСР НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 297