14.02.2024

Киянину повідомлено про підозру за антисемітські стріми у соцмережах та виправдовування агресії рф

       

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 39-річному киянину за фактом порушення рівноправності громадян залежно від національної, регіональної належності та релігійних переконань, а також заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 161, ч. 2 ст. 436-2 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний на території Парку-меморіалу «Бабин Яр» через власний акаунт у соціальній мережі «Instagram» публічно поширив повідомлення та відеозапис, в яких містилися антисемітські висловлювання, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі, ненависті та на приниження національної честі та гідності єврейського народу. 
 
До цього підозрюваний просував проросійські та антисемітські наративи через публікації у соціальних мережах «Facebook», «Instagram» і «Youtube». Там зловмисник також систематично розміщував антиукраїнські відеозаписи та стріми.  
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Деснянського УП ГУНП в місті Києві за оперативного супроводження ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.
 
Крім того, встановлено, що раніше підозрюваний проводив у різних регіонах України антиконституційні акції протесту та чинив супротив працівникам правоохоронних органів. 
 
Крім того, на столичному Подолі в 2020 році обвинувачений перевернув релігійну конструкцію "Ханукія". За вказаними фактами на розгляді в Подільському та Дарницькому районних судах м. Києва перебувають обвинувальні акти відносно нього.
 
Також в Ленінському районному суді м. Кіровограда перебуває обвинувальний акт відносно цього ж чоловіка за ч. 2 ст. 109 та ч. 1 ст. 161 КК України. Обвинувачений розмістив на власній електронній сторінці  у Facebook відеозапис, на якому демонстрував примірник книги, яка містить заклики до насильницької зміни влади та до захоплення державної влади.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 438