14.02.2024

Заволоділи 2,4 млн грн на будівельних роботах – повідомлено про підозру директору одного з Інститутів Національної академії педагогічних наук України та підряднику

        

За процесуального керівництва прокурорів Святошинської окружної прокуратури м. Києва та Київської міської прокуратури повідомлено про підозру директору одного з інститутів Національної академії педагогічних наук України та підряднику в умисному заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 5 ст. 191 КК України та ч. 1 ст. 366  КК України).
 
Слідством встановлено, що впродовж 2018 – 2019 років підозрювані внесли неправдиву інформацію в акти приймання виконаних будівельних робіт, підробили довідки про вартість цих робіт та витрати на виконання протиаварійних та консерваційних робіт будівлі у центрі Києва. 
 
При цьому вказані у документах роботи виконані не у повному обсязі.
 
Своїми діями посадовці завдали збитки державі на суму близько 2,4 млн гривень. 
 
Наразі фігурантам повідомлено про підозру. Директора навчального закладу відсторонено від посади. Підряднику обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 
 
Досудове розслідування здійснюється детективами Територіального управління Бюро економічної безпеки у м. Києві за оперативного супроводження Департаменту стратегічних розслідувань НПУ. 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 400