15.02.2024

3300$ за сприяння у безперешкодному вивезенні антикваріату за кордон – викрито посадовця Міністерства культури та інформаційної політики України

        

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва викрито посадовця адміністративного Управління Міністерства культури та інформаційної політики України на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди з метою подальшого злочинного впливу на рішення третіх осіб (ч. 3 ст. 369-2 КК України).
 
За даними слідства, посадовець Міністерства вимагав та отримав від чоловіка 3300$ за здійснення впливу на третіх осіб для безперешкодного вивезення антикварної холодної зброї за межі України, поза митним контролем, без дозвільних документів та огляду.
 
Посадовця затримали у порядку ст. 208 КПК України під час отримання другої частини коштів у розмірі 3000$. Іншу частину суми – 300$ затриманий отримав раніше. Наразі йому готується повідомлення про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Крім того, під час санкціонованих обшуків за місцем проживання фігуранта вилучено 10 000 $ та 200 тис. грн., вирішується питання про накладення арешту на вилучене.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі Шевченківського УП м. Києва за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 263