16.02.2024

Карткою на пальне столичного держпідприємства заправляли автомобілі депутата Одеської облради - повідомлено про підозру колишньому гендиректору ДП

          

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру колишньому генеральному директору державного підприємства «Класифікаційне товариство регістр судноплавства України» за фактом розтрати державного майна шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Вказане державне підприємство належить до сфери управління Державної служби морського та річкового транспорту України. Підприємством оплачувався бензин для службових автомобілів з використанням пластикових смарт-карт.
 
За даними слідства, підозрюваний, у травні 2022 року, зловживаючи службовим становищем, передав паливну картку, яку мали використовувати для одного зі службових автомобілів, мешканцю Одеси. Заправляли ж нею приватні автомобілі одного із депутатів Одеської облради. Таким чином з обліку державного підприємства було списано  майже 3 тис. літрів бензину А-95. 
 
У подальшому підозрюваний підписав та затвердив завідомо неправдиві акти списання бензину, за якими паливною карткою начебто користувались працівники державного підприємства для заправки службового автомобіля. 
 
Таким чином державі було завдано шкоди на 141 тисячу гривень - саме стільки коштів було списано на заправку сторонніх автомобілів.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського УП ГУ НП у м. Києві за матеріалами ДЗНД СБ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 388