19.02.2024

Прокуратура через суд повернула Києву земельну ділянку на Оболоні: забудовник обіцяв побудувати паркінг, але за 16 років так і не розпочав будівництво

                                   

Рішенням Господарського суду міста Києва, залишеним без змін постановою Північного апеляційного господарського суду задоволено позов Київської міської прокуратури в інтересах держави до товариства про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки в Оболонському районі м. Києва.  ЇЇ вартість - понад 26 млн гривень.
 
Встановлено, що у 2006 році товариство отримало в оренду земельну ділянку, яка розташована на перетині вулиці Приозерної та проспекту Володимира Івасюка (стара назва Героїв Сталінграда) для будівництва, обслуговування та експлуатації паркінгу з торговельним комплексом.
 
Укладаючи спірний договір оренди, Київська міська рада очікувала на належне виконання його умов відповідачем в частині забудови земельної ділянки паркінгом з торговельним комплексом.
 
Разом з тим, попри неодноразове поновлення строку дії договору оренди з 2006 року по теперішній час у порушення його умов та вимог чинного законодавства товариство вже понад 16 років не використовує надану йому ділянку і не лише не завершило, а навіть не розпочало її забудову.
 
За таких обставин, суди першої та апеляційної інстанцій погодилися з доводами прокурора щодо наявності підстав для розірвання договору оренди землі та зобов’язали повернути земельну ділянку у комунальну власність столиці.
 
Рішення суду набрало законної сили та підлягає виконанню.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 285