20.02.2024

Росіянин у Києві незаконно продавав канабіс та знімав відео руйнувань в Ірпені, захоплюючись діями окупантів та виправдовуючи збройну агресію РФ - на нього чекає суд

                             

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно 25-річного громадянина рф, уродженця московської обл. за обвинуваченням у незаконному збуті канабісу та поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 436-2 КК України).
 
За даними слідства, росіянин перебував в Україні нелегально. З вересня 2023 року займався збутом канабісу в місті Києві. Зокрема, він зустрічався з клієнтами у вбиральнях ресторанів та на парковках торгівельних центрів, де передавав їм пакунки з канабісом.
 
Під час обшуку за місцем мешкання чоловіка у нього вилучили його мобільний телефон. У телефоні росіянина знайшли відеозапис, зроблений ним у вже звільненому від окупантів Ірпені. На цьому відео чоловік показує наслідки руйнувань і демонструє своє захоплення незаконними діями країни-агресора проти України. Зокрема, він схвалює вчинені військовими рф вбивства та погроми під час вторгнення в місто Ірпінь, розповідаючи: «‎тут були росіяни». Зняте відео чоловік поширив через «‎Telegram» серед своїх знайомих.
 
Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що тексти опублікованих матеріалів містять виправдовування збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році.
 
Відносно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося СУ ГУ НП в м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 604