20.02.2024

Виправдовував збройну агресію рф в Україні - столичному блогеру повідомили про підозру та заборонили користуватися соцмережами

                                         

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 39-річному столичному блогеру за фактами неодноразового поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України (ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що блогер, що називає себе політичним аналітиком, через  свої акаунти у соціальних мережах, зокрема у Telegram (6,5 тис. підписників), на платформі YouTube (26,4 тис. підписників) та у Twitter поширював матеріали, в яких виправдовував російську агресію проти України.
 
Зокрема блогер переконував свою аудиторію, що повномасштабне вторгнення в Україну розпочав не путін та росія, а президент США, і загалом, у всьому що відбувається - окупація частини українських територій, численні ракетні обстріли України - винні Сполучені штати. Саме такий наратив - улюблена тема російських пропагандистів. 
 
Висновками судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що тексти опублікованих матеріалів містять висловлювання у формі заперечення збройної агресії рф проти України.
 
Солом'янським районним судом м.Києва підозрюваному обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту. Також за клопотанням прокурора йому заборонено користуватися власними сторінками у соціальних мережах та месенджерами.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 351