21.02.2024

Прокуратура у судовому порядку стягнула понад 220 тис. грн з товариства, яке більше 2 років не сплачувало місту за користування землею на Подолі

                                     

Рішенням Господарського суду міста Києва задоволено позов Подільської окружної прокуратури міста Києва та стягнуто з товариства понад 220 тисяч гривень за користування земельною ділянкою на Подолі.
 
Встановлено, що з 2021 року товариство є власником об’єкта нерухомості на земельній ділянці площею 0,04 га по вулиці Кирилівській у місті Києві.
 
Водночас, рішення про передачу цієї земельної ділянки Київською міською радою ухвалено тільки у травні 2023 року. Тобто, товариство без достатніх правових підстав та не сплачуючи кошти, використовувало земельну більше 2 років.
 
Внаслідок порушення земельного законодавства бюджет столиці недоотримав більше 220 тис. гривень від використання товариством земельної ділянки, що негативно впливало на своєчасне фінансування місцевих програм.
 
За таких обставин суд задовольнив позов прокуратури та стягнув з товариства безпідставно збережені кошти за користування земельною ділянкою в сумі понад 220 00 грн. 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 220