21.02.2024

У Києві судитимуть адвоката, що на блокпосту насмерть збив військовослужбовця

       

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за обвинуваченням 45-річного водія автомобіля «Honda Civic» у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).
 
ДТП сталася 22 жовтня 2023 року близько опівночі на блокпосту при вʼїзді до столиці.
 
За матеріалами слідства, водій автомобіля «Honda Civic» рухався середньою смугою Об’їзної дороги у м. Києві в напрямку Броварського проспекту зі швидкістю, приблизно 80-100 км/год. При цьому максимально дозволена швидкість на цій ділянці - 50 км/год.
 
Наближаючись до стаціонарного блокпосту, водій не оцінив дорожню обстановку, а саме не побачив на цій смузі інші автомобілі, які стояли з увімкненими габаритними вогнями. Обвинувачений на швидкості намагався об’їхати автомобілі справа. Там в цей момент знаходився військовослужбовець, що ніс чергування на блокпосту. В результаті маневру водій здійснив наїзд на військовослужбовця. Від отриманих травм 47-річний чоловік помер на місці події.
 
Водія автомобіля «Honda Civic» затримали у порядку ст. 208 КПК України. Ним виявився 45-річний адвокат. Прилад Драгер показав, що на момент вчинення ДТП він був тверезий.
 
Водієві суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави у розмірі 908 тис. грн., яку ним сплачено.
 
Під час досудового розслідування підозрюваний визнав вину.
 
Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУ Нацполіції у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 228