22.02.2024

Забруднення озера «Кирилівське» на Оболоні: проводяться першочергові слідчі дії

          

Під час моніторингу соціальних мереж Оболонською окружною прокуратурою міста Києва виявлено інформацію про забруднення озера «Кирилівське», що в Оболонському районі столиці.
 
Прокурори разом з працівники Оболонського управління поліції виїхали на місце події для фіксації обставин та збору зразків забрудненої води.
 
Так, під час огляду, виявлено на поверхні озера «Кирилівське» в Оболонському районі столиці маслянисті плями з характерним запахом, що може свідчити про злив нафтопродуктів.
 
За фактом порушення правил охорони вод (водних об'єктів), якщо це спричинило забруднення поверхневих чи підземних вод і водоносних горизонтів, джерел питних, лікувальних вод або зміну їхніх природних властивостей, або виснаження водних джерел і створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи для довкілля розпочато досудове розслідування (ч. 1 ст. 242 КК України).
 
Оболонською окружною прокуратурою надано вказівки щодо проведення  першочергових заходів, які необхідно здійснити у кримінальному провадженні для ефективного розслідування обставин забруднення водойм, встановлення розміру заподіяних збитків, джерел забруднення та осіб, які до цього причетні.
 
Крім того, з метою уникнення розповсюдження забруднення водойми засипано витік спеціальним сорбентом.
 
Досудове розслідування проводить Оболонське управління поліції.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 249