22.02.2024

Літня киянка попросила знайомого налаштувати смс-банкінг, а він її задушив: чоловіка засудили до 14 років в'язниці

          

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської міської прокуратури оголошено обвинувальний вирок раніше судимому 30-річному уродженцю Херсонської області, який з корисливих мотивів вчинив розбійний напад та вбивство 83-річної жінки (ч. 4 ст. 187, п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України).
 
Судом встановлено, що обвинувачений був знайомий із жертвою, що мешкала на Борщагівці, на її прохання кілька разів купував ліки та допомагав донести важкі пакети з магазину. 
 
У листопаді 2022 року, знаючи, що жінка живе сама, обвинувачений прийшов до неї допомогти розібратися із налаштуваннями телефону. Жінка попросила підключити їй в телефоні смс-банкінг та дала чоловіку свій мобільний телефон та пенсійну банківську картку.
 
В цей момент, обвинувачений, який ніде не працював та не мав постійного місця проживання, напав на потерпілу, повалив її на ліжко, схопив руками за шию та почав душити.
 
Смерть потерпілої настала від механічної асфіксії, внаслідок задушення руками.
Після цього зловмисник забрав з квартири її мобільний телефон, телевізор, інші особисті речі та втік з місця вчинення злочину. Його затримали вже на наступний день. При затриманні вилучили сережку, картку киянина, ключі від квартири та мобільний телефон вбитої.
 
В суді обвинувачений заперечував свою причетність до злочинів. Проте, зважаючи на сукупність наданих прокурором доказів, суд визнав доведеною вину обвинуваченого у вчиненні розбою та вбивстві жінки.
 
Вироком Святошинського районного суд міста Києва чоловіка засуджено до 14 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.
 
Обвинувачений перебуває під вартою.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 334