23.02.2024

Прокуратура через суд повернула місту земельну ділянку, на якій незаконно облаштували автомийку – рішення суду набрало законної сили

         

Рішенням Господарського суду міста Києва у червні 2022 року задоволено позов Київської міської прокуратури до приватного підприємства та повернуто столичній громаді земельну ділянку площею 130 кв.м, вартістю понад 500 тис. грн. на проспекті Романа Шухевича в Деснянському районі міста Києва.
 
Установлено, що приватне підприємство незаконно використовувало комунальну земельну ділянку без оформлення правовстановлюючих документів для розміщення автомийки.
 
Київська міська рада будь-яких рішень щодо передачі зазначеної земельної ділянки у власність (користування) для будівництва та експлуатації автомийки не ухвалювала. Будь-які інші документів, що посвідчують право на земельну ділянку за приватним підприємством не зареєстровані.
 
Відтак Господарський суд погодився з доводами прокурора про порушення підприємством вимог земельного законодавства та зобов’язав його повернути місту земельну ділянку та привести її у придатний для використання стан. Тобто будівлю автомийки мають знести.  
 
Не погоджуючись із рішенням суду приватне підприємство оскаржило його в апеляційному порядку.
 
Завдяки активній позиції прокурорів Київської міської прокуратури Північний апеляційний господарський суд залишив в силі рішення Господарського суду міста Києва.
 
Рішення про повернення земельної ділянки площею 130 кв.м, вартістю понад 500 тис. грн. набрало законної сили та підлягає виконанню.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 213