26.02.2024

3 тис. доларів США за місце на кладовищі – повідомлено про підозру доглядачу Жулянського кладовища

          

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 47-річному доглядачу Жулянського кладовища за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди за виділення місця для поховання померлої особи (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у лютому 2024 року доглядач напівзакритого Жулянського кладовища Ритуальної служби спеціалізованого комунального підприємства «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» виконавчого органу Київської міської ради вимагав та одержав від місцевого жителя 3 тис. доларів США за виділення та облаштування місця для поховання.
 
Чоловік прийшов на кладовище дізнатись яким чином можна знайти собі місце для поховання. Доглядач повідомив, що кладовище є напівзакритим, тобто дозволено лише поховання у родинну могилу.  Але за 3 тис. доларів США він дозволить підзахоронення у могилу, за якою вже ніхто не доглядає, начебто там похований родич чоловіка, що шукав місце. Для цього потрібно лише принести будь-яке свідоцтво про смерть людини, що померла до 1999 року. Це в подальшому буде підставою дати дозвіл на поховання на напівзакритому кладовищі.
 
У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці задокументували передачу працівнику Жулянського кладовище у розмірі 3 тис. доларів США.
 
Наразі йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 151 400 грн.
 
Вирішується питання про притягнення до відповідальності інших причетних осіб, зокрема, серед керівного складу СКП «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування».
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження ГУ СБУ у місті Києві та Київській області.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 482