26.02.2024

У Києві затримали наркоділка із щомісячним доходом у 200 тис. грн. від незаконного збуту наркотичних засобів, психотропів та зброї

          

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва викрито та затримано 50-річного киянина, який займався незаконним збутом зброї, боєприпасів, наркотичних засобів та психотропних речовин на території столиці.
 
Йому повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту особливо небезпечної психотропної речовини у особливо великих розмірах, а також у придбанні, зберіганні та незаконному збуті вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч.ч. 2, 3 ст. 307, ч. 1 ст. 263 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний налагодив схему з незаконного збуту в столиці у особливо великих розмірах психотропних речовин – альфа PVP, амфетаміну, МДМА, а також канабісу та вогнепальної зброї, вибухових пристроїв та бойових припасів.
 
Зловмисник реалізовував товар «клієнтам» з рук в руки, а також відправляв поштовими відправленнями.
 
Столичні правоохоронці затримали чоловіка у ході проведення операції «Зброя, вибухівка» під час оперативної закупки переробленого пістолету Форт 12Р та 16 бойових припасів до нього.
 
Під час обшуків за місцем мешкання фігуранта та у його гаражі правоохоронці вилучили, два корпуси гранат Ф1, два запали до гранат марки «УРЗГМ», 2 предмети схожі на димові шашки, пістолет, багнет до автомата, близько сотні патронів різного калібру, 20 г. амфетаміну, 400 г. канабісу, 50 г. МДМА (екстазі), близько 50 г. екстракту канабісу, близько 4 кг солей альфа-PVP та 100 тис. гривень.
 
Орієнтовна вартість вилучених наркотиків та психотропних речовин складає близько 500 тис. гривень.
 
Щомісячний прибуток від незаконної діяльності зловмисника складав близько 200 тис. гривень.
 
Досудове розслідування проводить Шевченківське управління поліції, оперативне супроводження - підрозділи карного розшуку та силової підтримки бійців полку поліції особливого призначення №1.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 294