27.02.2024

Справу віп-наркодилера продовжать слухати у суді: прокурори в Київському апеляційному суді скасували незаконне рішення про її закриття

           

За принципової позиції прокурорів Київської міської прокуратури Київський апеляційний суд скасував незаконну ухвалу Печерського районного суду Києва про закриття кримінального провадження за обвинуваченням киянина у систематичному незаконному збуті кокаїну у нічних клубах та зберіганні бойових припасів, без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 307 КК України, ч. 1 ст. 263 КК України).
 
Справу направлено на новий розгляд до Печерського районного суду Києва.
 
Нагадаємо, в серпні 2022 року працівники поліції затримали киянина в центрі міста одразу після чергового незаконного збуту наркотичного засобу кокаїн. Під час особистого огляду при собі у нього виявили та вилучили 23 пакетика розфасованих наркотичних засобів, готових до збуту.  Крім того, у ході проведення санкціонованого обшуку у помешканні затриманого вилучили бойові набої, пакетики для фасування та електронні ваги. 
 
В подальшому наркодилеру повідомили про підозру у систематичному незаконному збуті кокаїну у місцях масового перебування громадян та зберіганні боєприпасів без передбаченого законом дозволу.
 
За результатами досудового розслідування обвинувальний акт ще у жовтні 2022 року було направлено до Печерського районного суду міста Києва для розгляду по суті.
 
Втім у травні 2023 року ухвалою судді Печерського районного суду м. Києва за клопотанням адвоката обвинуваченого суд закрив справу у зв’язку із закінченням після повідомлення особі про підозру строків досудового розслідування.
 
Не погоджуючись з таким рішенням суду, прокуратура оскаржила закриття справи в Київському апеляційному суді.
 
26 лютого 2024 року Київський апеляційний суд погодився з позицією прокурорів, які довели, що строки проведення досудового розслідування не закінчились і суд повинен продовжити розгляд справи по суті.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленні волі строком до 10 років з конфіскацією майна.
 
Зазначимо, що вироком Бориспільського районного суду цей чоловік у грудні 2022 року засуджений до 5 років позбавлення волі за збут кокаїну у нічних клубах Києва. Наразі він перебуває під вартою.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 479