27.02.2024

Реконструкція бази відпочинку «Метро» зі збитками у понад 300 тис. грн – повідомлено про підозру посадовиці КП «Київський метрополітен»

         

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру керівниці кошторисного відділу КП «Київський метрополітен» за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Слідством встановлено, що між КП «Київський метрополітен» та підрядною організацією укладено низку договорів на виконання капітального ремонту блоків у котеджах бази відпочинку «Метро» в селі Літки, що на Київщині. 
 
Надалі підозрювана допустила безпідставне завищення цін при формуванні кошторису на ремонтно-будівельні роботи, де зазначалось, що роботи виконуються за специфічних ускладнених умов, в результаті чого збільшилась їх вартість.
 
Разом із тим установлено, що під час виконання ремонтно-будівельних робіт у котеджах бази відпочинку «Метро» підвищувальний коефіцієнт не мав застосовуватись, оскільки відсутні чинники, що ускладнюють виконання робіт і уповільнюють темпи їх виконання.
 
Відповідно до висновку судової економічної експертизи, вказаними діями спричинено збитки для бюджету столиці в розмірі понад 300 тис. гривень.
 
Наразі начальнику кошторисного відділу КП «Київський метрополітен» повідомлено про підозру.
 
Слідство триває.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві.
 
Слід зазначити, що раніше прокурорами було скеровано до суду обвинувальний акт відносно підрядника за обвинуваченням у службовій недбалості. 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 256