28.02.2024

Нетверезий водій на автомобілі зі зношеною гумою перевищив швидкість та скоїв ДТП - прокурори домоглися покарання у 5 років в'язниці

                                      

За підтримання публічного обвинувачення Київської міської прокуратури судом оголошено обвинувальний вирок керманичу «BMW X5» за вчинення дорожньо-транспортної пригоди у стані алкогольного сп’яніння (ч. 2 ст. 286-1 КК України).
 
Дорожня аварія сталася 30 вересня 2022 року на перехресті вулиці Сержа Лифаря, Крайньої, Пухівської та Меліоративної у місті Києві.
 
Прокурор довів у суді, що водій автомобіля «BMW X5» перебував в стані алкогольного сп’яніння та керував автомобілем зі зношеними задніми шинами. При цьому, наближаючись до перехрестя, він, рухаючись з перевищенням швидкості, перетнувши подвійну суцільну смугу, виїхав на зустрічну для виконання обгону автомобіля «Audi A4» та автомобіля «Seat Leon», який на цьому перехресті виконував поворот ліворуч.
 
Внаслідок виїзду на зустрічну смугу водій автомобіля «BMW X5» здійснив зіткнення із автомобілем «Seat Leon».
 
В результаті даної дорожньо-транспортної пригоди водій автомобіля «Seat Leon» отримав тяжкі тілесні ушкодження.
 
Вироком Деснянського районного суду міста Києва водія автомобіля «BMW X5» визнано винним у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди у стані алкогольного сп’яніння і призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 5 років.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 292