28.02.2024

До 12 років в'язниці засуджено вбивцю-рецидивіста, який вбив сестру, що не дала йому 50 грн на проїзд

         

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Подільської окружної прокуратури міста Києва в суді оголошено обвинувальний вирок 58-річному чоловіку в умисному вбивстві та крадіжці (п. 13 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 185 КК України).
 
Прокурорами доведено, що обвинувачений влітку 2023 року, маючи непогашену судимість за вчинення умисного вбивства, позбавив життя власну сестру.
 
У серпні 2023 року чоловік прийшов в гості до своєї 61-річної сестри та попросив переночувати в неї декілька днів, оскільки посварився зі співмешканкою. Через два дні чоловік вирішив повернутися до співмешканки та попросив у сестри 50 грн на проїзд. Сестра відмовила, тож виникла сварка. Під час конфлікту жінка дістала із сумки декілька монет та кинула їх в обличчя брату.
 
Чоловіка це розлютило, тож він схопив сумку, яка в цей час знаходилася на лівому плечі сестри, накинув ремені сумки на шию жінки та задушив її.
 
Після цього брат забрав її телефон, гроші та прикраси. 
 
Зазначимо, що чоловік вже був засуджений за вбивство  і вийшов на свободу 2020 року. Так, у 2015 році був засуджений Броварським міськрайонним судом Київської області до 7 років позбавлення волі за вбивство знайомого. Тоді він під час сварки наніс жертві 18 ударів праскою по голові, що призвело до смерті чоловіка.
 
Вироком Подільського районного суду міста Києва обвинуваченому призначено покарання у виді 12 років позбавлення волі. Подільська окружна прокуратура готує апеляційну скаргу, оскільки прокурори просили призначити покарання строком 15 років. 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 309