29.02.2024

Видавала себе за волонтерку та збирала на Хрещатику гроші нібито для дітей: судитимуть киянку

                                                  

Печерська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно 18-річної киянки за обвинуваченням у вчиненні 15 епізодів шахрайства (ч. 1, ч. 2 ст. 190 КК України).
 
За даними слідства, дівчина вигадала історію про те, що вона займається волонтерською діяльністю, одягнула футболку з написом «Допомога дітям-сиротам» та використовуючи назву відомого благодійного фонду, вдавала з себе співробітницю цього фонду.
 
Псевдоволонтерка на Хрещатику збирала кошти начебто на допомогу дітям-сиротам. Люди, бажаючи допомогти дітям, перераховували на зазначений дівчиною рахунок від 300 до 500 грн. Таким чином вона зібрала пожертви у 15 людей.
 
Однак, як встановило слідство, дівчина не мала жодного відношення до цієї благодійної організації та не перераховувала гроші на рахунок фонду. Всі зібрані пожертви вона витрачала на власні потреби.
 
За шахрайство їй загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи строком до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими СВ Печерського УП ГУНП у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 245