04.03.2024

Відремонтували стежки у “Гідропарку” зі збитками у 200 тис. грн - судитимуть керівника підрядної організації

           

Печерською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора підрядної організації за фактом заволодіння бюджетними коштами при виконанні робіт з ремонту в парку відпочинку «Гідропарк» (ч. 4 ст. 191 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2022 році між Київським комунальним об’єднанням зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень «Київзеленбуд» та підрядною організацією укладено договір на капітальний ремонт дорожньо-стежкової мережі в парку відпочинку «Гідропарк».
 
У подальшому керівник підрядної організації вніс до актів виконаних робіт недостовірні відомості щодо обсягів виконаних робіт. 
 
Таким чином, бюджету столиці було завдано збитків на суму понад 200 тис. грн.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
Слід зазначити, що після повідомлення директору підрядної організації про підозру у вчиненні кримінального правопорушення,  встановлені збитки відшкодовано в повному обсязі, шляхом перерахування коштів на рахунок потерпілого. 
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими СВ Печерського УП ГУ НП у місті Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 308