04.03.2024

Судитимуть чоловіка, який систематично знущався над колишньою дружиною

         

Оболонською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно 69-річного місцевого мешканця, який систематично вчиняв психологічне насильство над колишньою дружиною (ст.126-1КК України).
 
Досудовим розслідування встановлено, що підозрюваний умисно, систематично, ображав нецензурними висловлюваннями свою колишню дружину, з якою проживає в одній квартирі. Крім того, чоловік постійно залякував, принижував жінку та погрожував їй фізичною розправою.
 
Кривдник ніде не працює, насилля вчиняє у стані алкогольного сп’яніння. До цього, чоловіка вже 10 разів притягували до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства. Також до кривдника застосовувалися термінові заборонні приписи із забороною декілька діб контактувати із потерпілою в будь-який спосіб.
 
Проте, складені адмінпротоколи, термінові заборонні приписи не вплинули на поведінку підозрюваного.
 
Відповідно до висновку експерта, у потерпілої наявний психічний розлад, який виник внаслідок систематичного насильства, вчиненого чоловіком.
 
Наразі зловмиснику загрожує вже кримінальна відповідальність, санкція статті передбачає позбавлення волі строком до 2-х років.
 
Досудове розслідування здійснювалось Оболонським управлінням поліції ГУНП у місті Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 194