05.03.2024

Банду псевдополіцейських, які займалися вимаганнями та розбоями, судитимуть у Києві

          

Печерською окружною прокуратурою міста Києва спільно з Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно шістьох осіб, які видавали себе за поліцейських та здійснювали вимагання, грабежі, розбійні напади, а також вчиняли тяжкі та особливо тяжкі злочини (ч. 2 ст. 127, ч. 5 ст. 186, ч. 4 ст. 189, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 353, ч. 4 ст. 187,  ч. 3 ст. 146  КК України).
 
Встановлено, що учасники злочинної групи, до складу якого входило 6 осіб, організували злочинну схему з вимагання грошей.
 
Так, під приводом продажу наркотичних засобів, злочинці призначали зустрічі чоловікам. Під час зустрічі, один із членів злочинної організації видавав себе за працівника поліції. Залякуючи потерпілих кримінальною відповідальністю нібито за зберігання наркотичних засобів, їх змушували сплатити гроші, інакше обіцяли проблеми.
 
Крім того, зловмисники відбирали у потерпілих особисті речі.
 
Одночасно встановлено, що вказана група осіб з метою злочинної наживи, скоїла напад на іншого потерпілого.
 
Так, під час нападу чоловіку нанесли чисельні удари та відібрали особисті речі з ключами від квартири, з якої, під погрозою застосування вогнепальної зброї викрали цінні речі потерпілого. В подальшому, з метою отримати більше грошей, члени злочинної групи незаконно позбавили волі потерпілого та доставили його до своїх керівників. Ті висунули вимогу потерпілому протягом місяця сплатити гроші за власну свободу. 
 
Загалом члени організованої групи своїми діями “заробили” на постраждалих більш ніж 500 тисяч гривень.
 
Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт відносно зловмисників скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Санкція статті передбачає максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування проводили слідчі Печерського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 344