05.03.2024

Судитимуть жінку, яка вчиняла насильство над 74-річною матір’ю та не захотіла пройти програму для кривдників

           

Оболонською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно 46-річної жінки, яка умисно ухилилася від проходження програми для кривдників, що була застосована судом (ст.390-1 КК України).
 
Так, жінку у 2023 році судом було притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства над 74-річною матір’ю (ч.2 ст.173-2 КУпАП).
 
Окрім штрафу, на жінку судом було покладено і обов’язок пройти корекційну програму для кривдників. Проте підозрювана умисно не виконала постанову суду і не пройшла корекційної програми для кривдників.
 
Такі дії кваліфіковано як умисне ухилення від проходження корекційної програми для кривдників особою, до якої такі заходи застосовані судом.
 
Тепер підозрюваній загрожує покарання у вигляді арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 2 років.
 
Нагадаємо, що відповідно до ст.1 Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» програма для кривдника – це комплекс заходів, що спрямовані на зміну насильницької поведінки кривдника, формування у нього нової, неагресивної психологічної моделі поведінки у приватних стосунках, відповідального ставлення до своїх вчинків та їх наслідків.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 162