07.03.2024

Сім’я найняла чистильника акваріуму, а він розбещував їх 13-річну доньку – повідомлено про підозру зловмиснику

                                                  

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 40-річному мешканцю Києва у розбещенні, тобто вчиненні розпусних дій щодо малолітньої особи та умисному зберіганні дитячої порнографії без мети збуту (ч. 2 ст. 156, ч. 1 ст. 301-1 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що батько дівчинки найняв підозрюваного для чистки акваріуму в їх квартирі. Чоловік раз на два тижні приходив до помешкання сім’ї. Завоювавши за багато років довіру родини, чоловік почав проявляти інтерес до 13-річної доньки власника квартири. Достовірно знаючи, що дівчинка малолітнього віку, зловмисник обмінявся з нею номерами телефонів.
 
Фігурант створив секретний чат у месенджері і налаштував його таким чином, щоб надіслані повідомлення зникали протягом однієї хвилини.
 
У цьому чаті підозрюваний вів непристойні розмови із малолітньою та надсилав їй контент, що містить матеріали порнографічного характеру, у тому числі дитячу порнографію. Крім цього, чоловік, користуючись відсутністю поруч мешканців квартири, записував відео, на якому він на ліжку дівчинки вчиняв дії сексуального характеру, після чого надіслав відеофайл дитині.
 
Слідство встановило, що підозрюваний також здійснював непристойні дотики до тіла малолітньої дівчинки. Згодом вона про все розповіла бабусі, а та вже розповіла батьку дитини.
 
З метою реалізації принципів правосуддя дружнього до дитини, та найменшої травматизації, слідчі дії з неповнолітньою в кримінальному провадженні проведені із залученням психолога, законного представника у спеціально обладнаному приміщенні на базі Центру «Барнахус».
 
Під час обшуку в квартирі підозрюваного на його комп’ютері виявили файли з дитячою порнографією.
 
Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Підозрюваному загрожує до 8 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу ДКП НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 160