08.03.2024

3 млн грн збитків під час закупівлі медобладнання – двом посадовцям Інституту отоларингології повідомлено про підозру

                                                 

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру посадовцям ДУ «Інститут отоларингології НАМН» за фактом розкрадання бюджетних коштів під час закупівлі високовартісного медичного обладнання (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Слідством встановлено, що посадовці медичної установи, відповідальні за організацію процедури закупівель, розробляли тендерну документацію під конкретні компанії. Робилось це разом з представниками компаній, що продають медичне обладнання. У разі якщо взяти участь у тендері хотіла стороння компанія, її пропозицію відхиляли. 
 
Таким чином договори на постачання обладнання медустановами укладалися із заздалегідь визначеними компаніями за завищеними цінами. За вказаною схемою посадовці завдали збитків державному бюджету на понад 3 млн гривень.
 
Наразі двом посадовцям ДУ «Інститут отоларингології НАМН» повідомлено про підозру.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування проводилось слідчими СУ ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження ДЗНД СБ України.
 
Слід зазначити, що раніше повідомлено про підозру 6 представникам приватних структур, які здійснювали постачання високовартісного медичного обладнання за значно завищеними цінами. Сума встановлених збитків за трьома епізодами сягає 25,5 млн грн.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 487