11.03.2024

У Києві нападники на парковці торгівельного центру намагались відібрати у підприємця Мерседес-Бенц GLE: їм повідомлено про підозру

           

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру двом чоловікам у вчиненні розбійного нападу з метою заволодіння автомобілем, поєднаному із застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров'я особи (ч. 4 ст. 187 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 9 березня близько 8 години вечора на паркувальному майданчику ТРЦ «Lavina Mall» двоє чоловіків побачили як водій сідає за кермо автомобіля Мерседес-Бенц GLE 300 та вирішили відібрати машину. Так, один із нападників сів на заднє сидіння щойно власник машини відчинив двері, дістав ніж та почав завдавати йому удари. В цей час інший нападник завдавав удари власнику машини з вулиці, підійшовши до водійських дверей. На крик постраждалого звернули увагу люди, що в цей час були на парковці, тож зловмисники не відібравши автомобіль, втекли.
 
Наразі нападники затримані. Це двоє чоловіків 19 та 21 року, один родом із Донеччини, інший із Закарпаття. Встановлено, що вони мешкали у столиці в хостелі, а викраденням автомобіля планували заробити гроші на поїздку за кордон.
 
У потерпілого, який є підприємцем, внаслідок нападу розбита голова, колоті рани. На місце події викликали швидку медичну допомогу. Чоловік був госпіталізований до лікарні. Тяжкість отриманих тілесних ушкоджень встановлюється.
 
Нападникам повідомлено про підозру у вчиненні розбою, поєднаному із застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров'я особи.
 
Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від  восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування проводять слідчі Святошинського управління поліції у м.Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 431