11.03.2024

4 млн грн збитків бюджету через реалізацію поліграфічної продукції за заниженою вартістю – повідомлено про підозру ексдиректору ДП «Київська офсетна фабрика»

           

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру колишньому директору Державного підприємства «Київська офсетна фабрика» у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Вказане підприємство входить до сфери управління Міністерства фінансів України та є спеціалізованим поліграфічним підприємством з виготовлення бланків цінних паперів та документів суворого обліку.
 
Згідно з даними слідства, підозрюваний, через несумлінне ставлення до виконання своїх службових обов’язків, допустив реалізацію поліграфічної продукції за заниженою вартістю. Вартість виготовлення поліграфічної продукції була вищою за вартість її реалізації.
 
Керівник підприємства не забезпечив вжиття заходів які б забезпечили високоефективну роботу підприємства, його стабільний фінансовий стан та отримання прибутку, зокрема завдяки збільшенню вартості відпускної ціни продукції.  Такі дії спричинили збитки підприємству у розмірі близько 4 млн грн.
 
Фігуранту повідомлено про підозру.
 
Крім того, у межах вказаного провадження раніше повідомлено про підозру ще двом колишнім директорам цього ж підприємства у вчиненні розтрати державного майна в розмірі понад 900 тис. грн. (ч. 5 ст. 191 КК України)та службової недбалості, що спричинила збитки в сумі близько 9 млн грн).
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами ДЗНД СБ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 529