12.03.2024

Благоустрій озера Гнилуша зі збитками у понад 330 тис. грн – повідомлено про підозру інженеру з технічного нагляду КП «Плесо»

          

 
Слідством установлено, що між КП «Плесо» та підрядною організацією укладено договір для проведення днопоглиблюваних робіт при проведенні благоустрою озера Гнилуша, що у Деснянському районі м. Києва.
 
Інженер був зобов’язаний протягом усього періоду ремонтних робіт на об’єкті особисто перевіряти обсяги та якість виконаних робіт.
 
Натомість неналежно виконуючи свої службові обов’язки, інженер з технічного нагляду КП «Плесо» у червні 2019 року підписав акт приймання виконаних підрядних робіт, до якого внесені недостовірні відомості щодо обсягів виконаних робіт та залучення при їх виконанні спеціальної техніки.
 
На підставі вказаного акту КП «Плесо» перераховано на користь підрядника понад 1,3 млн грн за виконані роботи.
 
Згідно судової будівельно-технічної експертизи загальна вартість невиконаних робіт становить понад 330 тисяч гривень.
 
Наразі інженеру з технічного нагляду КП «Плесо» повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.
 
Підозрюваному загрожує покарання до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
 
Слідство триває. В ході слідства буде надано правову оцінку діям підрядника та іншим службовим особам КП «Плесо».
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Деснянського УП ГУНП у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 282