12.03.2024

За 6 тис. доларів США обіцяла допомогти переселенці з соціальним житлом: обвинуваченій загрожує до 8 років в'язниці

          

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт щодо жінки, яка за гроші обіцяла вплинути на прийняття посадовими особами КМДА рішення про надання соціального житла внутрішньо переміщеній особі (ч. 3 ст. 369-2 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у зв’язку з ситуацією в країні заявниця переїхала з міста Кадіївка (раніше - Стаханів) Луганської області у столицю. Як внутрішньо переміщена особа жінка вирішила подати документи для отримання житла відповідно до програми забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов на 2022 – 2024 роки.
 
Під час оформлення необхідно пакету документів заявниця познайомилась з жінкою, яка відрекомендувала себе як співробітниця Департаменту будівництва та житлового забезпечення виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) та повідомила, що може «прискорити» видачу ордеру на житло.
 
Свої послуги “помічниця” оцінила у 6 тис. доларів США.
 
При цьому вона повідомила, що гроші необхідно надавати двома частинами: 3 тис. доларів США при подачі документів та ще 3 тис. доларів США після отримання ордеру на житло.
 
Під час передачі та отримання першої частини неправомірної вигоди в сумі 3 тис. доларів США зловмисницю затримали.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.
 
Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Обвинувачена перебуває під вартою, на її майно накладено арешт з метою забезпечення конфіскації майна як виду покарання.
 
Досудове розслідування проводилось слідчими Шевченківського управління поліції ГУНП в м. Києві за оперативного супроводження ГВ «Д» УЗНД ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 306