13.03.2024

Зняли майже 350 тис. грн. з чужого рахунку в електронній платіжній системі – повідомлено про підозру двом шахраям

                                                                                        

За процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 27 та 35-річному мешканцям Київщини у заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, що завдало значної шкоди потерпілому (ч. 3 ст. 190 КК України).
 
За даними слідства, один з підозрюваних раніше працював у відомому сервісі поштових відправлень, що надає послуги переказів коштів. Чоловік  знав як працює сервіс, яким чином переводять гроші та мав доступ до персональних даних клієнтів.
 
Зловмисники отримали інформацію про наявність на рахунку одного з клієнтів поштового сервісу 350 тис. грн. та вирішили зняти ці гроші.
 
Фігуранти виготовили фотокартку власника рахунку та вклеїли її в надрукований ними паспорт. В подальшому зловмисники надали підроблений паспорт касиру у відділенні пошти та назвали номер мобільного телефону власника рахунку, для ідентифікації клієнта, після чого отримали майже 350 тис. грн. готівки. Зняття грошей відбувалось під контролем правоохоронців.
 
Далі зловмисники зустрілись для того, щоб поділити гроші. Одразу після цього їх затримали в порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі їм повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Оболонського УП ГУНП у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 271