13.03.2024

На кладовищі у Пущі-Водиці «мертвим душам» за прибирання заплатили понад 1,5 млн грн: повідомлено про підозру в.о. доглядача кладовища

                                            

Київською міською прокуратурою повідомлено про підозру виконувачу обов’язків доглядача Пуща-Водицького кладовища Спеціалізованого комбінату підприємств комунально-побутового обслуговування. Його підозрюють у службовій недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, виконувач обов’язків доглядача кладовища у Пуща-Водиці протягом 2020-2023 років не контролював роботу прибиральників кладовища, які насправді не виконували свою роботу.
 
В той же час працівникам, які не виконували посадові обов’язки з міського бюджету безпідставно нараховували заробітну плату. Фактично «мертві душі» отримали зі столичного бюджету понад 1,5 млн грн,  що призвело до завдання Київській міській раді майнової шкоди на цю суму.
 
Досудове розслідування триває та здійснюється СУ ГУ НП у м. Києві Оперативне супроводження здійснює УСР в м. Києві  ДСР НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 262