13.03.2024

Інспектор Київського СІЗО систематично продавав канабіс арештантам: чоловіку повідомлено про підозру

          

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру молодшому інспектору ДУ «Київський слідчий ізолятор» за фактами придбання, зберігання та збуту на території режимної установи наркотичних засобів утримуваним особам (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
За даними слідства, молодший інспектор слідчого ізолятора, з метою особистого збагачення, систематично незаконно купував канабіс для подальшого збуту особам, які перебувають під вартою.
 
Використовуючи своє службове становище та будучи обізнаним з порядком проходження контрольно-пропускного пункту, інспектор систематично проносив канабіс на територію режимної установи та збував ув’язненому в СІЗО чоловіку.
 
З січня по березень 2024 року правоохоронці задокументували 5 епізодів незаконного збуту наркотиків. За одну дозу канабісу він отримував від арештантів від 800 до 2100 гривень.
 
Наразі інспектору повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Слідчі дії тривають. Перевіряється причетність інших осіб до вчинення злочину.
 
Досудове розслідування проводять слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві за оперативного супроводження УСР ДСР НП України в місті Києві та оперативного відділу ДУ «Київський слідчий ізолятор».
 
 Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 290