15.03.2024

Закупили шафи для шкіл, переплативши 1,5 млн гривень - повідомлено про підозру начальнику управління освіти Подільської РДА

                                                 

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру начальнику управління освіти Подільської районної в м. Києві державної адміністрації за фактом закупівлі за завищеними цінами шкільних шаф (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Слідством встановлено, що у грудні 2020 року між управлінням освіти Подільської районної в місті Києві державної адміністрації та приватним підприємством  укладено договір про закупівлю металевих шаф у кількості 1000 штук для навчальних закладів Подільського району міста Києва. Загальна сума угоди -  майже 3,5 млн. грн.
 
Висновком експертів встановлено, що шафи купувались управлінням освіти по ціні, завищеній майже у двічі. Таким чином спричинено збитки столичному бюджету на суму майже 1,5 млн. гривень.
 
До суду внесено клопотання про відсторонення підозрюваного від посади та застосування запобіжного заходу у вигляді застави.
 
Досудове розслідування проводиться слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами ГУ СБ України в м. Києві та Київській області
 
Слід зазначити, що вказаний посадовець є обвинуваченим у іншому кримінальному провадженні, яке розглядається в суді, за фактом привласнення бюджетних коштів під час ремонту шкільних закладів Подільського району міста Києва та службовій недбалості.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 
 
 

кількість переглядів: 423