18.03.2024

5000 доларів США за посвідчення, яке нібито допоможе уникнути мобілізації - повідомлено про підозру представнику громадської спілки «Всеукраїнське козацтво єднальне»

                                          

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру представнику громадської спілки «Всеукраїнське козацтво єднальне» за фактом одержання неправомірної вигоди, яку він вимагав за включення киянина до складу вказаної організації та видачу посвідчення радника командира батальйону ЗСУ (ч. 1 ст. 368-3, ч. 3 ст. 190 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, представник громадської організації за 5 тис. доларів США обіцяв киянину видати посвідчення радника командира батальйону зенітно-кулеметного експериментального батальйону ЗСУ у складі громадської спілки «Всеукраїнське козацтво єднання». Таке посвідчення нібито можна показувати співробітникам ТЦК і воно дозволить уникнути мобілізації.
 
Насправді фігурант жодного відношення до ЗСУ не має, а посвідчення, яке він пропонував, не свідчить про приналежність його власника до військових формувань.
 
У ході контролю за вчиненням злочину представника громадської спілки затримали під час отримання другої частини коштів у розмірі 2500 доларів США.
 
Йому повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Печерського УП ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводу ДКІБ СБ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 327