18.03.2024

Вимагала з представника благодійної організації 50 тис. грн за оформлення договору оренди на приміщення - повідомлено про підозру заступниці директора КП

                                                  

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру заступниці директора КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва» в одержанні неправомірної вигоди, за вчинення службовою особою дій з використанням службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, у лютому 2024 року до підозрюваної звернувся представник благодійної організації щодо офіційного надання в оренду комунального приміщення для здійснення благодійної діяльності, зокрема для зберігання гуманітарної допомоги. 
 
Під час зустрічі з благодійником підозрювана повідомила, що на балансі комунального підприємства, є три приміщення, які можна взяти в оренду, а також показала їх фото, надала технічні характеристики та розмір, після чого виїжджала разом з потенційним орендарем на огляд цих приміщень. 
 
В подальшому підозрювана висунула вимогу представнику благодійної організації надати їй особисто 50 тис. грн. за прискорення процесу оформлення договору оренди, безперешкодне використання зазначеного приміщення та «безпроблемного» підписання договору оренди.
 
У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці задокументували одержання підозрюваною неправомірної вигоди у сумі 50 тис. грн. Фігурантку затримали у порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі жінці повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування триває. 
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими Шевченківського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу ГУ СБУ у м.Києві та Київській області.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 392