20.03.2024

8 років позбавлення волі з конфіскацією майна за груповий розбій поблизу ТРЦ «Gulliver» – оголошено вирок одному з нападників

                                                

За підтримання публічного обвинувачення прокурором Печерської окружної прокуратури міста Києва засуджено до 8 років позбавлення волі 44-річного киянина за розбійний напад, вчинений в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 187 КК України).
 
Прокурором у суді доведено, що у лютому 2023 року обвинувачений разом зі своїм 21-річним знайомим та його 29-річною дівчиною, перебуваючи поряд з ТРЦ «Gulliver», познайомились з молодим чоловіком, якому запропонували пригостити їх алкоголем. 
 
Після вживання алкоголю, розуміючи, що у потерпілого з собою є не лише гроші, а й цінні речі - мобільний телефон, годинник, каблучка, чоловіки та дівчина запропонували новому знайомому прогулятись вечірнім центром міста.  
 
Завівши потерпілого до темного провулку, обвинувачений напав на нього ззаду, почав душити та збивати з ніг. У цей час інший зловмисник наносив йому численні удари, а дівчина - пильнувала, аби дії її спільників лишались не поміченими.
 
Внаслідок нанесення тілесних ушкоджень та удушення, потерпілий впав на землю, а нападники забрали усі його цінні речі. 
 
Вироком Печерського районного суду міста Києва обвинуваченому призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 8 років із конфіскацією майна.
 
Судовий розгляд щодо інших учасників нападу триває.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 138