20.03.2024

Переплатили 1,4 млн грн за реконструкцію сходів та бруківку на Подолі – судитимуть заступника директора КП

         

Подільська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно заступника директора КП «Інженерний центр» за обвинуваченням у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, КП «Інженерний центр» уклало з приватним підприємством договір на виконання будівельних робіт з реконструкції сходів від провулку Десятинного до вулиці Гончарної, а також благоустрою пішохідної алеї Андріївського узвозу.
 
Обвинувачений, достовірно знаючи, що вартість гранітної бруківки, яку використали під час цих робіт, завищена, підписав акти виконаних будівельних робіт.
 
Відповідно до висновків товарознавчої та економічної експертиз територіальній громаді завдано збитків на понад 1,4 млн грн. З метою відшкодування збитків прокурором в інтересах територіальної громади заявлено цивільний позов.
 
Санкція статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу ДСР НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 234