22.03.2024

У Києві ліквідовано канал збуту наркотиків та психотропів на 3,5 млн грн – повідомлено про підозру чотирьом наркоділкам

         

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру 4 особам у незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту особливо небезпечних психотропних речовин та наркотичних засобів, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
За даними слідства, підозрювані налагодили канал постачання наркотичних засобів та психотропних речовин до столиці та організували діяльність з їх незаконного збуту дрібними партіями через Телеграм-канали.
 
Так, один з підозрюваних забезпечував роботу з клієнтами, інший – у власній квартирі організував склад для зберігання та розфасовки «товару», ще двоє зберігали вдома вже готові до реалізації наркотики.
 
Під час затримання та обшуку правоохоронці вилучили у фігурантів близько 4 кг солей альфа PVP, 2,5 кг амфетаміну, 200 гр 4ММ, 100 гр канабісу, 50 пігулок МДМА, 20 «марок» ЛСД, засоби для фасування, знаряддя для зважування та вживання наркотиків.
 
Приблизна вартість вилучених з незаконного обігу наркотичних та психотропних речовин складає близько 3,5 млн гривень.
 
Затриманим повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Вилучені речовини та предмети направлені для проведення експертиз до Київського НДЕКЦ МВС України
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно з працівниками СВ Шевченківського УП ГУНП в м. Києві та УБН ГУ НП у м. Києві. 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 230