22.03.2024

Добровільно обійняв посаду керівника «державної служби виконання покарань міністерства юстиції днр» – судитимуть колаборанта з Донеччини

            

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно 56-річного уродженця Донецької області за обвинуваченням у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та вчиненні дій, з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110 КК України).
 
За даними слідства, обвинувачений, після окупації окремих територій Донецької області, у березні 2022 року погодився на співпрацю із окупаційною адміністрацією та добровільно обійняв посаду керівника у незаконно створеному органі влади на окупованій території – «державній службі виконання покарань міністерства юстиції днр».
 
За час перебування на посаді «чиновник» активно сприяв діяльності окупаційних органів влади, налагодив взаємодію з окупаційними ЗМІ та використовував їх для висвітлення діяльності окупаційної адміністрації.
 
«Посадовець» брав участь у пропагандистських акціях на підтримку окупаційної влади з метою формування думки серед населення і світової спільноти як про законність власних дій, так і про легітимність створення так званих «державних органів».
 
Також обвинувачений активно сприяв окупаційній адміністрації в організації роботи незаконно створених “правоохоронних органів”.
 
Обвинувальний акт скеровано до Голосіївського районного суду міста Києва. 
 
Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування проводили слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві за оперативного супроводження Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 239