26.03.2024

Продавали довідки ВЛК з вигаданими хворобами за 5500 доларів США - повідомлено про підозру голові військово-лікарської комісії

                                               

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру голові Овідіопольської позаштатної військово-лікарської комісії у сприянні у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний разом зі співучасниками підшуковували громадян України, які хотіли незаконно перетнути державний кордон України та за гроші виготовляли довідки військово-лікарської комісії з вигаданими хворобами, які в подальшому надавали можливість перетину державного кордону.
 
Вартість такої послуги коштувала 5500 доларів США за довідку.
 
Так, у грудні 2023 року підозрюваний разом з лікарем «на замовлення клієнта» за 5500 доларів США незаконно виготовили довідку військово-лікарської комісії та тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, які дозволяли йому безперешкодно перетинати державний кордон України.
 
Тоді у вказаному кримінальному провадженні було повідомлено про підозру лікарю однієї з лікарень Одещини у сприянні у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 К України).
 
Наразі у цьому ж кримінальному провадженні повідомлено про підозру голові Овідіопольської позаштатної військово-лікарської комісії.
 
Слідчими задокументовано факти передачі фігурантам грошей та виготовлення ними підроблених документів.
 
Викрито протиправну діяльність прокурорами спільно зі слідчими Дніпровського УП ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження співробітників УМП ГУ НП у м.Києві та ГУ ВБ СБУ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 284