28.03.2024

За завданням фсб рф збирав дані про військові частини, ТЕС та військовий шпиталь – повідомлено про підозру 22-річному мешканцю Дніпра

          

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру 22-річному мешканцю м. Дніпро у вчиненні державної зради, а саме у наданні представнику іноземної держави допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, з лютого по березень 2024 року підозрюваний, маючи негативне ставлення до чинної влади України, був прихильником проросійських поглядів та ідей, тому вступив в злочинну змову з представником країни – агресора.
 
Так, діючи на замовлення співробітника фсб рф, фігурант збирав інформацію про місця розташування військової техніки ЗСУ, блокпостів тероборони, об’єктів критичної інфраструктури, а також цивільних та військових об’єктів у м. Дніпро.
Зібрану інформацію, а також фото, відео та координати розташування об’єктів підозрюваний передавав російському куратору за допомогою мобільного додатку.
 
Загалом у такий спосіб чоловік встиг передати дані про 4 вищевказані об’єкти.
 
Зловмисника затримали в порядку ст. 208 КПК України під час проведення ним дорозвідки неподалік військово-медичного клінічного центру однієї з військових частин м. Дніпро.
 
Під час обшуку за місцем мешкання чоловіка правоохоронці вилучили мобільний телефон, комп’ютерну техніку, флеш-носії та записи з доказами протиправної діяльності.
 
Слідство триває.
 
Заходи з викриття злочинної діяльності здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області.
  
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 176