28.03.2024

Заробляли близько 5 млн грн на місяць на торгівлі незаконно виготовленими цигарками: судитимуть членів організованої злочинної групи

            

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої злочинної групи за обвинуваченням у збуті незаконно виготовлених тютюнових виробів (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України).
 
Розслідуванням встановлено, що упродовж 2022-2023 років учасники організованої групи у торгівельних павільйонах Києва налагодили системний збут незаконно виготовлених тютюнових виробів. Прибуток від такого «бізнесу» в середньому приносив обвинуваченим близько 5 млн грн на місяць.
 
У ході проведення 15 обшуків за місцями зберігання та реалізації незаконно виготовлених тютюнових виробів було виявлено понад 38 тис. пачок цигарок різноманітних брендів без марок акцизного збору, «чорну бухгалтерію» та інші докази злочинної діяльності. Заарештовано два автомобілі «Форд Транзит» та «Рено Кенго».
 
Досудове розслідування проводили детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у місті Києві за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань у місті Києві ДСР Національної поліції України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 189